Wandelen en fietsen in Deurne en omstreken

Tijdens de vorige jaren stelde ‘Schatten van Deurne’ een aantal wandelingen en fietstochten voor. Je kan de digitale gidsen downloaden en je smartphone als gids gebruiken. Maar er zijn ook échte boekjes, mooi geïllustreerd en met een handige kaart.

De meeste wandelingen vertrekken aan één van de infoborden ‘Toerist in Deurne’. Sommige brochures behandelen een thema, anderen laten je gewoon kennis maken met één of meerdere buurten.

gidsen op papier

Wie liever met een boekje of brochure op pad gaat dan met een smartphone, kan in het cultuurcentrum terecht. Schatten van Deurne heeft zes gidsen uitgegeven: vier wandelingen en twee fietstochten. Elk boekje kost 1 euro. Koop je het hele setje, betaal je maar 5 euro. 

Samen met Wommelgem en Borsbeek heeft Deurne ook een Fair Trade Ecocyclotour gemaakt die je langs een aantal duurzaamheidsinitiatieven leidt. Deze brochure kost 2 euro en is ook beschikbaar in het cultuurcentrum. 

Het cultuurcentrum is open van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 16 uur.

Digitale gidsen:

Je kan onze digitale gidsen downloaden op je smartphone. De meeste zijn gemaakt in 'OJOO for Visits', andere in de 'Antwerp Museum App'. Als je die apps al op je toestel hebt staan, open je meteen de wandeling. Anders download je eerst de (gratis!) app in de App Store of Google Play en kun je nadien de tour downloaden. Onderweg heb je in principe geen dataverbinding (4G) nodig, wel moet je locatiebepaling (GPS) aan staan.

De 'riksjatours' zijn korte fietstochtjes met een audiogids door Deurne. In één van de dienstencentra van Deurne kan je een riksja huren met of zonder begeleider om de routes te fietsen. Maar niets belet je natuurlijk om zelf een 'riksjatour' te downloaden en op stap te gaan met je eigen fiets of te voet.

Kronenburg (een luisterspel)

Met de riskja door het Rivierenhof

Met de riksja door Deurne-Oost

Met de riskja door Deurne-Zuid

Architectuur in Deurne-Zuid

Deurne, dorp buiten de stadswallen

Sint-Fredegandus Begraafpark

Symbolen van de Dood

Landschapspark Ertbrugge

200 jaar wonen in Deurne-Zuid

Park Groot Schijn

Kroonjuwelen van Deurne

Weg van de Stad

Sprookjes in Boekenbergpark

Schanullekesroute (fiets!)

Oorlogswouten (fiets!)

Fair Trade Ecocyclo (fiets!)

Glacis van Ertbrugge

De flyer met het plannetje leidt u doorheen het 'glacis' van Ertbrugge. Deze wandeling werd gemaakt in het kader van het Groenplan Antwerpen. Klik op de foto voor meer info

De Schijnvallei

In het Rivierenhof ligt de Schijnrivier. De rivier is van essentieel belang voor de stad omdat ze een natuurlijke airco vormt. Ontdek de Schijn tijdens deze wandeling die werd gemaakt in het kader van het Groenplan Antwerpen. Ontdek de wandeling door op de foto hieronder te klikken.