Wandelen en fietsen in Deurne en omstreken

Tijdens de vorige jaren stelde ‘Schatten van Deurne’ een aantal wandelingen en fietstochten voor. Je kan de digitale gidsen downloaden en je smartphone als gids gebruiken. Maar er zijn ook échte boekjes, mooi geïllustreerd en met een handige kaart.

De meeste wandelingen vertrekken aan één van de infoborden ‘Toerist in Deurne’. Sommige brochures behandelen een thema, anderen laten je gewoon kennis maken met één of meerdere buurten.

gidsen op papier

Wie liever met een boekje of brochure op pad gaat dan met een smartphone, kan in het cultuurcentrum terecht. Schatten van Deurne heeft zes gidsen uitgegeven: vier wandelingen en twee fietstochten. Elk boekje kost 1 euro. Koop je het hele setje, betaal je maar 5 euro. 

Samen met Wommelgem en Borsbeek heeft Deurne ook een Fair Trade Ecocyclotour gemaakt die je langs een aantal duurzaamheidsinitiatieven leidt. Deze brochure kost 2 euro en is ook beschikbaar in het cultuurcentrum. 

Het cultuurcentrum is open van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 16 uur.

Digitale gidsen:

Kronenburg (een luisterspel)

Architectuur in Deurne-Zuid

Deurne, dorp buiten de stadswallen

Sint-Fredegandus Begraafpark

Symbolen van de Dood

Landschapspark Ertbrugge

200 jaar wonen in Deurne-Zuid

Park Groot Schijn

Kroonjuwelen van Deurne

Weg van de Stad

Sprookjes in Boekenbergpark

Schanullekesroute (fiets!)

Oorlogswouten (fiets!)

Fair Trade Ecocyclo (fiets!)

Glacis van Ertbrugge

De flyer met het plannetje leidt u doorheen het 'glacis' van Ertbrugge. Deze wandeling werd gemaakt in het kader van het Groenplan Antwerpen. Klik op de foto voor meer info

De Schijnvallei

In het Rivierenhof ligt de Schijnrivier. De rivier is van essentieel belang voor de stad omdat ze een natuurlijke airco vormt. Ontdek de Schijn tijdens deze wandeling die werd gemaakt in het kader van het Groenplan Antwerpen. Ontdek de wandeling door op de foto hieronder te klikken.