publicaties

publicaties van erfgoed Deurne

Natuur in de Stad

Domein Boekenberg

Juul Slembrouck, Piet Gillard en Jack Van Couteren van de Studiegroep Boekenbergpark schreven een belangrijk, geïllustreerd werk over de ontwikkeling van de natuur in het Boekenbergpark van 1973 tot nu. Je kan het relaas verkrijgen bij de makers.

Wandel- en fietsbrochures

Ontdek Deurne te voet of met de fiets

Tijdens de vorige jaren stelde ‘Schatten van Deurne’ vier wandelingen en twee fietstochten voor. Je kan nog steeds de OJOO-gids downloaden en je smartphone als gids gebruiken. Maar nu zijn er ook échte boekjes, mooi geïllustreerd en met een handige kaart.

Oorlogswouten

Politie en verzet in Deurne tijdens de Tweede Wereldoorlog

70 Jaar geleden, in volle oorlogstijd, opende de Gestapo de jacht op het plaatselijke politiekorps van Deurne. Tijdens de nacht van 14 op 15 januari 1944 werden 66 agenten opgepakt door de SS. De dvd ‘Oorlogswouten’ vertelt het verhaal van een politiekorps in oorlogstijd.

Jozef Van Poppel

Academie voor Muziek en Woord Deurne

Dit boekje vertelt het leven van Jozef Van Poppel (1912-1948), een internationaal gerenommeerd violist uit Deurne én de stichter van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Jozef Van Poppel.

Het Huis van Deurne

een rondleiding in het districtshuis van Deurne

Aan de hand van oude en nieuwe foto's en met uitleg van architect Eduard Van Steenbergen wordt u rondgeleid in het districtshuis van Deurne.