Parking Oost

Audiogidsen

Schatten van Deurne biedt je heel wat wandel- of fietsroutes aan. Een aantal kan je van hieruit starten: 'Op ontdekking door het Rivierenhof' kan je hier starten, maar je blijft ook in beweging (zeker met kinderen erbij) tijdens 'Wandel je fit met Zeger!' Een stevige ontdekkingstocht door Park Groot Schijn staat nog in de steigers en wordt binnenkort hier voorgesteld, maar je kan op eigen houtje ook al 's gaan kijken.

Tussen twee parken

Je staat hier in de Schijnvallei tussen de twee grootste parken van Deurne. Westelijk ligt het Rivierenhof, een prachtig provinciaal domein waar je heerlijk kan wandelen en fietsen. Oostelijk ligt Park Groot Schijn, waar heel wat verenigingen hun thuis vinden, maar waar je net zo goed in de ongerepte natuur kan wandelen. 

Rivierenhof

De naam die ooit "het Goed ter Rivieren" was, verwijst naar de aanwezigheid van de Grote Schijn die door het park meandert en de vijvers die daardoor zijn ontstaan. Het domein werd in de 16e eeuw aangelegd als buitenverblijf. Nu biedt het heel wat recreatie, maar ook heerlijk verwilderde wandelpaden.

Klik op het logo van de provincie naar de webstie van het Rivierenhof.

De poort naar de Kempen... of naar de Stad.

Met de fiets rijd je van hieruit op een half uurtje zowel naar de Kempen als naar de Schelde. 

Wil je naar de historische binnenstad van Antwerpen, rijd dan het Rivierenhof in en volg de Parkweg helemaal ten einde. Daar kom je vanzelf op het Ringfietspad. Vandaar volg je knooppunt 56 dat je naar de Schelde brengt ter hoogte van het Eilandje.

Als je de Ruggeveldlaan zuidwaarts volgt (dat is met Park Groot Schijn aan je linkerkant en het Rivierenhof rechts), en na de brug onder de snelweg E313 meteen links de Peter Benoitlaan inslaat, volg je knooppunt 15 naar Wommelgem. 

Om richting Schoten te fietsen, ga je via de Parkweg het Rivierenhof in de richting van het kasteel. 100 meter vóór het kasteel vind je rechts pijltjes richting knooppunt 30.