Wandel- en fietsbrochures

Ontdek Deurne te voet of met de fiets

€ 1

Koop ze nu in CC Deurne! 

Ecocyclotour: 2 euro

De Schanullekesroute: 1 euro
Oorlogswouten: 1 euro
200 jaar wonen in Deurne-Zuid: 1 euro
Deurne, Dorp buiten de stadswallen: 1 euro 
Park Groot Schijn: 1 euro
Landschap Ertbrugge: 1 euro 

6 boekjes 'Schatten van Deurne' voor 5 euro!

 

De Schanullekesroute
een recreatiefietstocht voor het hele gezin

De fietstocht begint en eindigt op Parking West in het Rivierenhof. Aan het infobord vind je meer uitleg over Deurne Dorp en de verschillende wandelingen en fietstochten die hier vertrekken. Onderweg zullen we de zeven infoborden ‘Toerist in Deurne’ tegenkomen.

Oorlogswouten
een themafietstocht over het Deurnse politiekorps in WO II

70 jaar geleden, in volle oorlogstijd, werd in Deurne door de Gestapo de jacht geopend op het plaatselijke politiekorps. Deze fietstocht vertelt de hele geschiedenis.

200 jaar wonen in Deurne-Zuid
een wandeling in en rond Boekenberg- en Boelaarpark.

Deze wandeling leidt je door en tussen de parken Boekenberg en Te Boelaar. De kastelen voeren je terug naar het adellijke leven in de 18e en 19e eeuw, terwijl enkele modernistische juweeltjes vertellen over hoe Deurne-Zuid evolueerde tijdens het interbellum (1919-1939).

Deurne, dorp buiten de stadswallen
een wandeling door het historische centrum en het Rivierenhof

Deze wandeling van ongeveer 2 uur leidt je door de historische dorpskern van Deurne en het Rivierenhof. Het is een verhaal van arbeiders en adel die samenleefden in wat toen nog een dorp naast de stad was.Ontdek het rijke historische verleden, de culturele contrasten en de oase van rust in de stadsrand.

Park Groot Schijn
een wandeling vol natuur, sport, jeugd en recreatie

Deze wandeling neemt je mee op ontdekkingstocht door de toekomst van een gebied dat nu erg verscheiden, verrassend, vaak ongekend en ook een beetje ruw is. Het is 83 ha groot, of tien keer het stadspark.

Landschap Ertbrugge
een wandeling langs kastelen en landerijen

Je doorkruist op deze wandeling verschillende landschappen: weilanden, fauna-akkers, dreven, bos en boomgaarden. Typisch voor dit gebied zijn de statige dreven. Ertbrugge is één van de groene vingers van Antwerpen en vormt, middenin de drukke rand, een rustpunt voor mens en dier.

Fair Trade Ecocyclo Deurne - Wommelgem - Borsbeek
Een fietstocht langs ecologische en duurzame projecten. 

Een Fair Trade Ecocyclo is een fietstocht die je, grotendeels via de fietsknooppunten, leidt naar locaties met een link naar Fair Trade en/of lokale, duurzame voeding. Sommige van deze plekken werden gekozen omdat je er producten kan aankopen of proeven, andere zetten dan weer aan om actie te ondernemen of je kennis te vergroten. Verder worden een aantal plekjes bezocht die interessant zijn op vlak van natuur.