Kwartetspel

Een erfgoedkwartet?

Erfgoed staat veel dichter bij kinderen dan we vaak denken. Onze ouders of grootouders vinden bepaalde verhalen, voorwerpen, plaatsen en personen zo belangrijk dat ze van generatie op generatie worden doorverteld of bewaard. 

Maar op een mooie dag zullen de kinderen zelf kinderen en kleinkinderen hebben. Wat zal hun erfgoed zijn? Wat vinden zij belangrijk om bij te houden en door te geven aan een volgende generatie?

Dit erfgoedkwartet maakt duidelijk wat allemaal erfgoed kan zijn. 

Spelregels

Alle kaarten hebben 'het dagelijkse leven' als gemeenschappelijk thema. Er zijn telkens vier kaarten die samenhoren. Dat zie je aan het woord dat bovenaan staat, bijvoorbeeld 'slapen'. De vier kaarten met 'slapen' bovenaan vormen één kwartet. Je moet proberen zoveel mogelijk kwartetten te verzamelen. Dit doe je door kaarten aan andere spelers te vragen.

Spelverloop

De kaarten worden geschud en uitgedeeld onder de deelnemers. Het is mogelijk dat sommige spelers een kaart meer krijgen dan andere. Een speler begint door aan een willekeurige andere speler een andere kaart te vragen van hetzelfde kwartet waarvan de vragende speler al één of meerdere kaarten in bezit heeft. 

"Mag ik van Emma van het kwartet Slapen de kaart Siësta?"

Als de gevraagde speler deze kaart heeft, moet hij die geven en mag hij op zijn beurt een kaart aan een andere speler vragen. Ook als hij de kaart niet heeft, mag hij op zijn beurt vragen.

Uitlenen of downloaden?

En het kwartetspel zelf? Je kan het downloaden door op één van de foto's hieronder te klikken, of je kan het uitlenen door een mailtje te sturen naar cultuurantenne.deurne@stad.antwerpen.be.