Gallifort

Stamnummer 1

Royal Antwerp Football Club of kortweg ‘Antwerp’ werd opgericht in 1880 als de ‘Antwerp Athletic Club’. Bij het toekennen van de stamnummers in 1926 was Antwerp de oudste nog bestaande club van België, waardoor het bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond aangesloten is met stamnummer 1. Klik op de oude foto om alles te weten te komen over de boeiende geschiedenis van RAFC.

Bremweide

Tuinarchitect Jacques Wirtz heeft in 1970 de Bremweide aangelegd op een 46 ha groot autokerkhof. Het moest een rustgevend grasland worden voor de plaatselijke bewoners die in compacte en hoge appartementsgebouwen leven.

Klik op de middenste foto door naar meer uitleg over de Bremweide op de website van de natuurgidsen van VMPA.

Oorlogswouten

In de wijk ten Noorden van de Bremweide dragen de meeste straten namen van overleden politiemensen. In de nacht van 14 op 15 januari 1944 werd nagenoeg het voltallige korps van Deurne door de Gestapo opgepakt. Tientallen agenten die actief waren in het verzet, verdwenen ‘in Nacht und Nebel’. Je kan de documentaire ‘Oorlogswouten’ bekijken door op de middelste foto te klikken, of je kan de dvd kopen in het cultuurcentrum.