FUNERAIR ERFGOED

Kerkhof of wandelpark

Het Sint-Fredegandus begraafpark is iets om als Deurnenaar trots op te zijn. Het wordt ook wel eens “la petite Père Lachaise” genoemd en het is dus een zeer mooi kerkhof waar heel wat bekende Antwerpenaren te rusten liggen. Nu wordt er hier niet meer begraven: in 1996 werd er door architect Chris Vermander een park aangelegd met behoud van de meest waardevolle zerken. Het is een erg gezellige plek om rond te wandelen of rustig een boekje te lezen.

In 1884 kocht Borgerhout 4 ha grond ten zuiden van de Herentalsebaan van baron De Vinck om er een kerkhof extra-muros in te richten. Men noemt het het Silsburgkerkhof naar de naam van de eigenaar van de omliggende gronden hoewel het officieel Onze Lieve Vrouwekerkhof heet. Je gaat de begraafplaats binnen via een grote majestueuze laan met echte grafmonumenten.

Achter de kerk van Sint-Rochus ontdek je ook nog een oase van rust en stilte in het, nu gesloten, kerkhof. Vandaag de dag wordt in Deurne enkel nog begraven op Ruggeveld (en de Borgerhoutse ‘enclave’ Onze Lieve Vrouwekerkhof).

Fotoalbum