Eksterlaar

Audiogidsen

Schatten van Deurne biedt je heel wat wandel- of fietsroutes aan. Een aantal kan je van hieruit starten: 'De geschiedenis van het Boekenbergpark' wordt je tijdens een wandeling door het park helemaal uit de doeken gedaan. Maar je kan met de kinderen ook een stuk van de 'Sprookjestocht door Deurne-Zuid' doen. Of je kan twee eeuwen architectuur ontdekken in meer dan dertig gevels met de gids 'Architecturale pareltjes in Deurne-Zuid'. Tenslotte kan je een paar straten verder gaan rondwandelen in de 'Volkstuinen van Drakenhof' en luisteren hoe Joyce De Badts de tuinders hun verhaal laat vertellen.

Schrijver Domien Sleeckx omschreef deze plek als “eene kleine, onaanzienlijke plaats, ten oosten van Antwerpen, tusschen de dorpen Deurne, Wommelghem en Borsbeek gelegen.” Hij was onder de indruk van “het fraaije kasteel en zijn somber park” en kwam samen met zijn vrienden, waaronder Hendrik Conscience, in de Ekster seefbier drinken en boterhammen met “platte kaas en radijs of schaloniekes” eten.

Zwemvijver

De zwemvijver in het Boekenbergpark in Deurne is de grootste ecologische zwemvijver van Europa. Speciaal bodemmateriaal en planten zuiveren het water op een natuurlijke manier, waardoor het zwembad geen chemicaliën bevat.

Boekenbergpark in de vier seizoenen (een film van Roald Roos)

Museum Boekenberg (met Robby Cleiren)

Renaat Braem Huis (met Inge Paulussen)