DE APPS

Antwerp Museum App

De Antwerp Museum App, dat is alle Antwerpse musea in één app. Deze gratis app is de ideale gids tijdens je bezoek aan de Antwerpse musea en de stad. 

In de Antwerpse musea ontdek je een schat aan kunst en geschiedenis. Met de Antwerp Museum App heb je een handige app op zak om meer te weten te komen over die schatten. De app zit boordevol exclusieve informatie en interessante rondleidingen in de musea én de stad.

Sinds kort staat ook Deurne op AMA. Regelmatig komen er nieuwe routes bij. Ontdek alles hier

OJOO for Visits

Schatten van Deurne heeft heel wat wandelingen en fietstochten. De meeste zijn gemaakt voor OJOO. Als je de eerste keer een digitale gids downloadt, installeer je eerst de app 'OJOO for Visits' en maak je een account. Daarna kan je makkelijk andere gidsen downloaden of terug weggooien (als je plaats wil sparen op je smartphone). 

Lomap

Lomap is een app die enkel met een Android toestel werkt. Het is een leuke manier om met een groep een buurt te verkennen. Iedereen fotografeert tijdens een wandeling wat opvalt en kleurt de foto met een emokleurtje. Je kan ook commentaar op je foto kwijt. Lomap maakt nadien een 'Lomowall' en een 'Lomomap'. 

Ideaal om te ontdekken hoe bijvoorbeeld een groep kinderen een buurt ervaart: wat zien ze (letterlijk) en wat vinden ze leuk of helemaal fout.

Krumb

Krumb geeft je info als je een locatie nadert (op minder dan 150 meter).  Schatten van Deurne dropt regelmatig 'kruimels'. Aan jou op ze te vinden, leuk te vinden en te delen. Je kan ook zelf je eigen krumbs droppen. Krumb werkt op iOS en Android.

Field Trip

Field Trip is een app die op het web zoekt naar interessante weetjes over de plek waar je bent. Je kan zelf niets posten (ook Schatten van Deurne kan niets posten), maar je komt wel heel wat te weten, vooral over landschappen en moderne architectuur. Alles is wel in het Engels. 

De erfgoedapp

Krijg extra informatie bij uw bezoek via Augmented Reality & iBeacons en ontdek musea & erfgoedorganisaties in uw buurt. Ontdek meer door op het logo te klikken. Tot nu toe zijn er geen erfgoedapproutes in Deurne