DE APPS

De erfgoedapp

Krijg extra informatie bij je bezoek via Augmented Reality en ontdek musea & erfgoedorganisaties in uw buurt. Ontdek meer door op het logo te klikken. In de app zit voorlopig nog geen zoekfunctie. Je kan op een kaart zoeken of de lijst openen. Als je locatiebepaling aan staat, verschijnen in de lijst eerst de routes en bezoeken in de onmiddellijke omgeving.

Antwerp Museum App

De Antwerp Museum App, dat is alle Antwerpse musea in één app. Deze gratis app is de ideale gids tijdens je bezoek aan de Antwerpse musea en de stad. 

In de Antwerpse musea ontdek je een schat aan kunst en geschiedenis. Met de Antwerp Museum App heb je een handige app op zak om meer te weten te komen over die schatten. De app zit boordevol exclusieve informatie en interessante rondleidingen in de musea én de stad.

Sinds kort staat ook Deurne op AMA. Regelmatig komen er nieuwe routes bij. Ontdek alles hier

Lomap

Lomap is een app die enkel met een Android toestel werkt. Het is een leuke manier om met een groep een buurt te verkennen. Iedereen fotografeert tijdens een wandeling wat opvalt en kleurt de foto met een emokleurtje. Je kan ook commentaar op je foto kwijt. Lomap maakt nadien een 'Lomowall' en een 'Lomomap'. 

Ideaal om te ontdekken hoe bijvoorbeeld een groep kinderen een buurt ervaart: wat zien ze (letterlijk) en wat vinden ze leuk of helemaal fout.